Placering i organiske resultater

Godt – du har altså gjort dit hjemmearbejde og leveret indhold ? (Hvis du ikke fatter hvad vi mener – så læs denne side)
Når du skriver indhold til din side så tænk på dine gæster – ikke på google. Google er indrettet rigtig snedigt – så hvis du har en informationsmæssig god side, så kommer du også højt op i søgeresultaterne.
Det kan siges så kort: Google lever af at levere relevante søgeresultater til sine brugere. Så længe vi som brugere oplever at finde de mest relevante svar på vore søgninger – så længe bliver vi med at bruge Google.
Udledt heraf: din side skal være relevant !
Eksempel: en søgning på “chatol” på google.dk giver 134.000 resultater i den organiske søgning. Nr 1 på resultatlisten er vores www.antikvitet.net – og vi har da også 108 varer i databasen der svarer på søgeordet “chatol”. Derudover har vi naturligvis også sørget for en god programmering og mange andre ting – men altså: hvis din side slet ikke indeholder ordet “chatol” – så kan du også godt glemme at klare dig godt på de organiske søgeresultater på dette ord.

PageRank

Ethvert (indekseret) site har en pagerank hos google. PageRank er et udtryk for hele sitets “vigtighed”. Formlen for udregning af pagerank er hemmelig og at opnå en høj pagerank er derfor ikke en eksakt videnskab, men i højere grad noget vi gennem årene har opnået en fornemmelse for. Dette også i høj grad i form af lærepenge når vi gjorde noget der IKKE fungerede – eller ligefrem virkede stik imod hensigten ! Kort fortalt: jo flere andre sider med høj pagerank der linker til din side – desto højere pagerank får du selv. Altså et link fra www.borsen.dk gavner din pagerank mere end 10 links fra mere kuriøse og ukurante sites.

Matematikken

Gæsten søger på “chatol i nøddetræ” Google finder 79.500 sider der svarer til dette. For hver side udregnes relevansen. Hvor relevant er siden ? Står der både “chatol” og“nøddetræ” ? Står det der om flere forskellige emner etc.

Nu kan Google beslutte sig for hvem der skal præsenteres som nr. 1, 2, 3 osv – efter denne formel:

Placering = relevans * pagerank

Har du brug for hjælp ?

Hvis du synes du har en side der ikke opnår den placering i de organiske søgeresultater, som det gode indhold ellers burde retfærdiggøre, så kan vi som konsulenter helt sikkert hjælpe dig. Vi udfører konsulenttjenester indenfor søgemaskineoptimering på timebasis, og jo bedre forberedt du er før du henvender dig – desto hurtigere kommer vi frem til et godt resultat. En særlig god øvelse du kan foretage dig før du kontakter os er: Skriv en prioriteret liste over de 10 vigtigste søgetermer du gerne vil forbedre din placering på. Skriv på listen hvilket nummer du er i dag (hvis det altså er under nr. 30)…